У Харкові

У Харкові "Осінній велодень-2017" зібрав три тисячі велосипедистів

Укрінформ
Майже три тисячі харків'ян взяли участь у традиційній акції "Осінній велодень-2017": вони колоною проїхали на велосипедах маршрутом 5,6 км.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція почалася об 11:00 з велопараду на Білгородському шосе, причому збір призначили біля Пам'ятника велосипедистові. До колони маршрутом завдовжки 5,6 км аж до фінішу на вулиці Квітки-Основ’яненка, що поруч з площею Незалежності в центрі міста, приєднувалися все нові велосипедисти.

Безпеку дорожнього руху забезпечили посилені наряди патрульних.

Цілий день у пішохідній зоні вулиці Квітки-Основ’яненка (рух заборонено до 21:00) для учасників акції і глядачів грають групи «Alcohol Ukulele» і «Yellow doG», проводяться конкурси велокостюмів, майстер-класи з велоспорту, презентації проектів здорового способу життя, ігри і катання дітей на велосипедах, включаючи триколісні.

Читайте також: Українці створили гібрид мотоцикла і велосипеда, який може конкурувати з Tesla

Щорічний "Осінній велодень", пояснили в Харківській міськраді, проводиться вчетверте, причому втретє - у рамках Європейського тижня мобільності (ЕТМ).

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня велоактивісти пікетували Харківську міськраду, вимагаючи облаштувати велодоріжки.

16 жовтня 2016 року дві сотні харків'ян - учасників велопробігу у британському стилі (куртки з твіду, жилети, бриджі "plus-four", кепі або котелок) проїхали по проспекту Науки до площі Свободи, обстоюючи облаштування велодоріжок.

26 жовтня 2016 року сесія Харківської міськради затвердила Концепцію розвитку велосипедного руху й облаштування велосипедної інфраструктури: одна велодоріжка вже діє вздовж Білгородського шосе, наступна буде в Саржиному яру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-