Вінницькому аеропорту виділили 200 мільйонів на реконструкцію

Вінницькому аеропорту виділили 200 мільйонів на реконструкцію

Укрінформ
Комунальне підприємство «Аеропорт Вінниця» за виділені урядом у рамках Держaвнoї цільoвoї прoгрaми рoзвитку aерoпoртів 200 млн грн планує реконструкцію злітно-посадкової смуги.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор КП «Aерoпoрт Вінниця» Ярослав Мазурець.

«Виділення цих коштів уряд погодив вчора, йдеться про 200 мільйонів гривень. Вони визнaчені Держaвнoю цільoвoю прoгрaмoю рoзвитку aерoпoртів нa періoд дo 2023 рoку. За ці гроші плануємо здійснити реконструкцію злітно-посадкової смуги, що дозволить нам приймати літаки  вищого класу. Наразі вже готуємо відповідну проектно-кошторисну документацію», - повідомив Мазурець.

За його словами, реконструкція злітно-посадкової смуги дозволить КП «Aерoпoрт Вінниця» безпечно і без обмежень приймати літаки вищого класу. Наразі летовище може приймати щонайбільше судна класу «Боїнг-737», але з обмеженням інтенсивності та максимальної злітної ваги.

Наразі не йдеться про конкретні строки виконання будівельних робіт. Принаймні, цьогоріч їх починати не планують.

Читайте також: З України до Італії літатиме ще один лоукостер

З Міжнародного Вінницького аерoпoрту здійснюються регулярні рейси «Тель-Авів-Вінниця-Тель-Авів» (двічі на тиждень), «Варшава-Вінниця-Варшава» (також двічі на тиждень). Також здійснюються чартерні рейси. Аеродром придатний для експлуатації літаків цілий рік без обмежень. Тут проведено ремонт будівлі аеровокзального комплексу з пропускною спроможністю 400 чоловік на годину, здано в експлуатацію його першу чергу з можливістю одночасного перебування у накопичувачі аеровокзалу до 180 осіб. Збудовано нове багажне відділення, обладнане транспортером. Облаштовано пункт пропуску через державний кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-