Житомир першим в Україні запровадив безконтактні картки у наземному транспорті

Житомир першим в Україні запровадив безконтактні картки у наземному транспорті

Укрінформ
Житомир став першим містом в Україні, де в комунальному наземному транспорті приймаються безконтактні картки.

Відповідні технології оплати банківською картою для проїзду впроваджує Житомирська міська рада спільно з Visa і «ПриватБанком».   
Про це повідомляє Житомирська міська рада
“У 110 тролейбусах міста встановлені стаціонарні термінали для прийому безконтактних платежів; весь парк комунального транспорту міста (трамваї та тролейбуси) також обладнаний ручними терміналами. Оплату банківською карткою та NFC пристроєм можна здійснити і на ручних терміналах кондуктора у всіх тролейбусах і трамваях на основних міських маршрутах. Проект реалізовується в рамках «Електронного квитка» Житомирської міської ради”,  - наголошується в повідомленні.
Як стверджує міський голова Сергій Сухомлин, Житомир став першим містом в Україні, де в наземному міському громадському транспорті впроваджено безконтактний розрахунок банківською картою.
В.о. голови регіону СНД і Південно-Східної Європи Visa Дмитро Крепак підкреслив, що приєднання до проекту «Електронний квиток» дозволить не тільки модернізувати транспортну інфраструктуру Житомира і зробити поїздки більш комфортними, а й сприятиме збільшенню частки безконтактних платежів у країні.
Як повідомив директор Житомирського регіонального управління ПриватБанку Вадим Хиля,  вони виступили банком-екваєром у проекті. Тобто, місто закупило обладнання, у свою чергу ПриватБанк забезпечить можливість оплати картками будь-якого банку на обладнанні міста. 
У міському електротранспорті також можна оплачувати проїзд безконтактними пластиковими картами, які продаються у пунктах продажу ТТУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-