Незаконний видобуток бурштину: з березня вилучили майже тонну

Незаконний видобуток бурштину: з березня вилучили майже тонну "сонячного каменю"

Укрінформ
Оперштаб з протидії незаконному видобутку бурштину в Рівненській області цього року вилучив у старателів  962 кг 356 гр "сонячного каменю".

Про це повідомив у коментарі Укрінформу  керівник оперштабу  Роман Штеба.

"З початку  березня  і по 2 вересня цього року ми вилучили  962 кілограми 356 грам бурштину, 169 помп,  82 транспортних засоби і затримали 138 осіб", - зазначив він.  

За словами Штеби, працівники оперштабу дислокуються у Дубровицькому, Зарічнянському, Рокитнянському і Володимирецькому районах області  і реагують на повідомлення громадян про незаконний видобуток бурштину,  які надходять  по гарячій лінії "102". 

 Також правоохоронці періодично виїжджають у місця нелегального видобутку бурштину. При цьому, зазначає керівник оперштабу, у таких випадках дуже часто нелегальних копачів попереджають про приїзд правоохоронців інформатори, які постійно знаходяться на під`їздах до "клондайків".

"У разі, коли на місці працюють нелегальні помпи,  ми їх  вилучаємо, людей затримуємоі, доставляємо у райвідділок, де складаються   відповідні документи і вилучаються до рішення суду знаряддя праці", - розповів Штеба. 

Читайте також: Поляков запевняє, що статус «потерпілого від НАБУ» йому тепер гарантований

Крім того, працівники оперштабу цілодобово перебувають на п`яти блокпостах в урочищі "Гальбино", яке знаходиться в Сарненському районі і є одним з найбагатших за покладами бурштину.

Водночас у Нацполіції у відповідь на запит Укрінформу  повідомили, що з квітня по листопад 2016  року працівники оперштабу вилучили 456 кг 509 г "сонячного каміння". 

Нагадаємо, 3 квітня 2016 року  на базі Сарненського відділу ГУ  Нацполіції в Рівненській області  запрацював оперативний штаб, до складу якого входять працівники поліції та Нацгвардії. Правоохоронці займаються протидією незаконному видобутку бурштину до кінця осені. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-