Справа 2 травня: суд оголосить вироки до 15 вересня

Справа 2 травня: суд оголосить вироки до 15 вересня

Укрінформ
Судова колегія міського суду Чорноморська 5 вересня завершила слухання так званої справи 2 травня (в частині подій на Грецькій площі Одеси, що сталися у травні 2014 року).

Після дебатів прокурорів, адвокатів та підсудних головуючий на процесі суддя Олег Семенов та члени колегії пішли до нарадчої кімнати для ухвалення вироків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення у даному кримінальному провадженні буде оголошено до 15 вересня", - зазначив Семенов.

На слуханнях адвокати Ольга Балашова, Анатолій Робулець, Ольга Байрактар та інші, які представляли інтереси підсудних, заявили про неповноту наданих прокуратурою доказів вини їхніх підзахисних і просили суд виправдати обвинувачуваних.

У свою чергу прокурори Оксана Моско та Ірина Купріна стверджували, що вину підсудних наданими доказами доведено повністю. Про скоєні злочини свідчили потерпілі, правоохоронці та свідки масових заворушень, які організовували підсудні або брали в них активну участь. Це підтверджують також відеозаписи і висновки експертів.

Читайте також: Справа 2 травня: суд завершує слухання, почалися дебати

Як повідомлялося, прокурори запропонували призначити суворе покарання 19 фігурантам кримінальної справи, яким інкриміновано скоєння злочинів за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Зокрема, одного з організаторів заворушень Сергія Долженкова, що раніше служив у структурах МВС і був ватажком так званої "Одеської дружини", пропонувалося засудити до 15 років позбавлення волі, підсудним Євгенію Мефьодову, Сергію Корчинському та Владиславу Романюку - обрати 12-річний термін позбавлення волі. Володимира Зибницького та Олександра Суханова - засудити до 10-річного ув'язнення, решту учасників масових безладів - позбавити волі на терміни 9-8 років.

Під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот дістали поранення. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили активну участь групи підсудних у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-