Справа 2 травня: суд не дозволив відкласти дебати

Справа 2 травня: суд не дозволив відкласти дебати

Укрінформ
Судова колегія у місті Чорноморськ, що слухає "справу 2 травня" (в частині подій на Грецькій площі Одеси), відхилила клопотання сторони обвинувачення про перенесення на пізніший термін судових дебатів через захворювання двох прокурорів.

Ухвалу озвучив головуючий на процесі суддя Олег Семенов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступне засідання суду відбудеться о 10 год. 4 вересня", - сказав Семенов.

Головуючий на процесі констатував, що сторона обвинувачення "штучно і зухвало затягує судовий процес" і створює умови для визнання судом безпідставним подальшого тримання підсудних під вартою.

Судова колегія також вирішила повідомити "про неналежне виконання обов'язків стороною обвинувачення" Президента України, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, генерального прокурора та прокурора Одеської області.

Читайте також: Справа 2 травня: п'ятьом фігурантам подовжили арешт на місяць

Керівництво Одеської облпрокуратури звернулось до суду з клопотанням перенести засідання з 4 на 6 вересня через неявку двох прокурорів у зв'язку з захворюванням. 

Раніше, 29 серпня, судова колегія під головуванням Семенова також відмовила прокурору Оксані Моско у задоволенні клопотання сторони обвинувачення про відвід суддів "у зв’язку з допущеними членами колегії грубими порушеннями процесуальних норм". Зокрема, було заявлено, що "суддями порушено принцип змагальності сторін, свободи в поданні ними суду своїх доказів і в доведенні їх переконливості, що свідчить про упередженість суду".

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот дістали поранення. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Наразі група обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федеорації Сакаулов і Мефьодов, перебувають в Одеському СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-