Справа 2 травня: п'ятьом фігурантам подовжили арешт на місяць

Справа 2 травня: п'ятьом фігурантам подовжили арешт на місяць

Укрінформ
Судова колегія у місті Чорноморськ, що слухає "справу 2 травня"(в частині подій на Грецькій площі), відхилила клопотання сторони обвинувачення про відвід суддів, однак задовольнила клопотання прокуратури про тримання під вартою п'ятьох фігурантів цього кримінального провадження.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу представник прес-служби Одеської облпрокуратури Наталя Хорунжа.

"Судова колегія під головуванням Олега Семенова розглянула сьогодні два клопотання сторони обвинувачення. Зокрема, про відвід суддів у зв’язку з допущеними членами колегії грубими порушеннями процесуальних норм та продовженням тримання під вартою п'ятьох фігурантів кримінального провадження", - зазначила Хорунжа.

За її словами, сторона обвинувачення, яку представляє прокурор Оксана Моско, вважає, що "суддями порушено принцип змагальності сторін, свободи в поданні ними суду своїх доказів і в доведенні їх переконливості, що свідчить про упередженість суду".

Читайте також: Справа 2 травня: у Чорноморську затримали підозрюваного в масових заворушеннях

Крім того, на попередньому засіданні "суд задовольнив клопотання сторони захисту про відвід прокурора, не лише вийшовши за межі своїх повноважень, а й за відсутності на процесі учасників судового провадження. У подальшому це може бути безумовною підставою для скасування судом вищої інстанції будь-якого вироку у даному кримінальному провадженні", додала Хорунжа.

Члени судової колегії відмовили прокурору Моско у задоволенні її клопотання щодо відводу суддів. Однак винесли ухвалу про продовження терміну тримання під вартою до 29 вересня п'ятьох фігурантів "справи 2 травня".

Як повідомлялося,  під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше 200 отримали поранення. Першими жертвами сепаратистськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Наразі група обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов перебувають в Одеському СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-