У Харківському СІЗО спростували заяви Штепи про побиття

У Харківському СІЗО спростували заяви Штепи про побиття

Укрінформ
Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, яка знаходиться у СІЗО Харкова, отримала травми під час падіння, а зовсім не в результаті побиття, як вона стверджує.

Про це заявив журналістам заступник начальника Харківського СІЗО з соціально-виховної та психологічної роботи Дмитро Холод, коментуючи письмову заяву Штепи на адресу міністра юстиції про її побиття в слідчому ізоляторі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей факт я можу спростувати з тієї причини, що, насамперед, такі речі в нашій установі, як і в усіх інших установах, фіксуються. Є її заява, де вона пояснює, звідки взялися травми, і про побиття там не йдеться. Йдеться про необережність, коли вона впала в камері. Повністю вона все описала: коли, як і що сталося. Вона написала це все своєю рукою", - зазначив Холод.

За його словами, скарга міністрові - це просто спроба привернути увагу.

Представник керівництва СІЗО також пояснив, що переведення Штепи з камери в камеру пов'язане з ремонтними роботами. "У четвертому корпусі СІЗО утримуються 124 жінки, вони розміщені у 18 камерах і мають приблизно однакові умови", - додав Холод.

Читайте також: Штепа скаржиться у Мін'юст на умови в СІЗО та заявляє про побиття

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Штепи Олександр Шадрін заявив, що 1 вересня Неля Штепа надіслала заяву міністрові юстиції з проханням провести службову перевірку в Харківському СІЗО. Зокрема, вона заявила, що 24 червня офіцер конвою побив її, в результаті чого у неї з'явилися великі гематоми на руках і на лобі. Крім того, за словами адвоката, Штепу тричі переводили в інше приміщення.

31 серпня інший адвокат Штепи Дмитро Марченко заявив, що його підзахисну перевели у штрафний ізолятор СІЗО на 10 діб, обгрунтувавши це її відмовою залишати чергову камеру після 22:00.

Штепа була затримана 11 липня 2014 року за обвинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також в участі у діяльності терористичної групи. На суді вона заявила, що протиправні дії чинила під тиском бойовиків. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-