Штепа скаржиться у Мін'юст на умови в СІЗО та заявляє про побиття

Штепа скаржиться у Мін'юст на умови в СІЗО та заявляє про побиття

Укрінформ
Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, яка звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у діяльності терористичної групи, відправила заяву міністрові юстиції про те, що її побили у Харківському СІЗО.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Штепи Олександр Шадрін.

"Штепа заявила про нелюдські умови утримання у СІЗО. Зокрема, 24 червня офіцер конвою побив її, внаслідок чого у неї з'явилися великі гематоми на руках і на лобі. Вона просила про огляд, але Ленінський райсуд Харкова їй відмовив, а Жовтневий задовольнив скаргу частково, наказавши надати їй меддопомогу. Що стосується офіцера, то він просто переведений до іншої установи", - відзначив адвокат.

За його словами, останнім часом Штепу тричі переводили з камери до камери з погіршенням умов, де іноді одночасно знаходилися понад десять осіб, а по сусідству утримувалися хворі із відкритою формою туберкульозу.

Читайте також: Штепу перевели до штрафного ізолятора СІЗО - адвокат

"Штепа просить міністра призначити службову перевірку в СІЗО. Її заяву вже відправлено", - додав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на адвоката Дмитра Марченка, 31 серпня Штепу перевели до штрафного ізолятора СІЗО на 10 днів нібито через те, що вона відмовилася залишати чергову камеру після 22:00.

23 серпня на суді Штепа виступила з клопотанням про повне звільнення у зв'язку з тим, що за 3 роки арешту суду не надано прямих доказів її провини. Суд відхилив клопотання.

На суді вже допитали 6 свідків обвинувачення із заявлених 8, і жоден не підтвердив її провини. Чергове засідання суду призначене на 19 вересня, тоді двох свідків допитають у режимі відеоконференції: "Один із них хворий, інший перебуває під арештом в Артемівському СІЗО".

9 серпня Ленінський райсуд Харкова задовольнив клопотання сторони захисту у справі Штепи про проведення усіх засідань у режимі онлайн на сайті судової влади для забезпечення гласності і публічності процесу.

26 липня Ленінський райсуд Харкова продовжив для Штепи утримання під вартою без можливості внесення застави до 21 вересня 2017 року.

За даними захисту, за час розгляду справи Штепи у Харкові з різних причин тричі змінено підсудність, і справу слухає вже п'ята колегія суддів. Захист хоче допитати 46 свідків, прокуратура - вісім.

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-