У Харкові звільнили суддю за репресії проти Майдану

У Харкові звільнили суддю за репресії проти Майдану

Укрінформ
У Харкові звільнено суддю Червонозаводського районного суду Марину Міндарьову, підставою для звільнення стали неправомірні арешти учасників масових акцій протесту в період Революції гідності.

Про це повідомлено на офіційному сайті Вищої ради правосуддя з посиланням на рішення від 29 серпня. 

"Доповідач, член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що 20 лютого 2017 року Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши дисциплінарну справу Міндарьової, ухвалила рішення про притягнення цієї судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади. Підставою для звільнення є неправомірні арешти на 15 діб нібито за непокору законному розпорядженню або вимозі працівників міліції учасників масових акцій протесту в період Революції гідності в Харкові. Допущені суддею порушення норм процесуального права були кваліфіковані Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя як істотний дисциплінарний поступок, що є несумісним зі статусом судді, на підставі чого Друга Дисциплінарна палата вирішила притягнути Міндарьову до дисциплінарної відповідальності та застосувати до неї стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення з посади судді", - зазначається на сайті.

Як повідомляв Укрінформ, суддя Міндарьова була однією з членів колегії суддів, що розглядала справу екс-мера Слов'янська Донецької області Нелі Штепи, звинувачену у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні тергрупи.

Читайте також: Справа 2 травня: п'ятьом фігурантам подовжили арешт на місяць

31 січня 2016 р. президент Петро Порошенко підписав наказ про звільнення судді Червонозаводського районного суду Харкова Дениса Чудовського, який головував у складі цієї колегії суддів. Після цього колегію суддів, включаючи Міндарьову, було переформатовано.

19 лютого 2014 р. кілька сотень харьків'ян блокували Академію внутрішніх військ (зараз Академія Нацгвардії України), щоб не допустити виїзд до Києва автобусів з курсантами. Мітингувальників відтіснили бійці "Беркуту" та "Грифону", а також хлопців у масках з бітами. Постраждало кілька журналістів. На місці затримано 15 активістів, яких доставлено до Червонозаводського райсуду, де ухвалено рішення про арешт на 15 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-