Закон про реінтеграцію Донбасу перед парламентом має пройти Радбез - Герасимов

Закон про реінтеграцію Донбасу перед парламентом має пройти Радбез - Герасимов

Укрінформ
Голова фракції “Блоку Петра Порошенка” Артур Герасимов заявляє, що підготовлений робочою групою законопроект про реінтеграцію Донбасу має бути ще затверджений Радою національної безпеки і оборони, а потім внесений у Верховну Раду.

Про це він заявив журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Майже узгоджені всі пропозиції, і наразі ми, як представники парламенту, чекаємо засідання Ради національної безпеки і оборони. Після того, як на Раді національної безпеки і оборони буде прийнята остаточна редакція і передана до парламенту, я думаю, вже найближчим часом парламент буде приймати рішення з цього питання.", - зазначив Герасимов.

Він зазначив, що базові речі законопроекту залишились незмінними в процесі роботи над текстом документа.

"Донбас - це Україна, це є наші території... друге питання цього законопроекту - це підвищення ефективності по прискоренню повернення цих територій до України", - перерахував він основні положення проекту.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко у червні заявляв про розробку за його дорученням законопроекту щодо реінтеграції окупованого Донбасу. За його словами, даний документ базується на Мінських угодах.

Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко 28 серпня заявила, що законопроект про реінтеграцію Донбасу на 99,9% готовий до внесення в український парламент.

Читайте також: Геращенко про відновлення Донбасу: Це і є мирний план - боротьба за уми

Також вона сказала, що відповідний законопроект напрацьовувався за участю експертів, спеціалістів з Адміністрації Президента, робочої групи з представників парламентської коаліції, Міністерства закордонних справ України та Міністерства юстиції.

За словами Луценко, в новому законі, зокрема, вперше на законодавчому рівні буде запроваджено поняття про Росію як країну-агресор. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-