На Житомирщині у нелегальних старателів вилучили п'ять мотопомп

На Житомирщині у нелегальних старателів вилучили п'ять мотопомп

Укрінформ
На Житомирщині правоохоронці за кілька днів вилучили у старателів, які незаконно видобувають бурштин, п'ять мотопомп та інше обладнання.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Житомирській області.

"Упродовж останніх кількох днів правоохоронці зареєстрували 4 факти нелегального видобутку бурштину, вилучили 5 мотопомп та інше спецобладнання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівські прикордонники з початку року вилучили 160 кг бурштину

В поліції зазначили, що під час профілактичних заходів на півночі регіону упродовж останніх трьох днів рейдові групи виявили низку копалень в Олевському районі та затримали окремих старателів «на гарячому».

Зокрема, уночі 25 серпня рейдова група спецпризначенців ГУНП, працівників УЗЕ та нацгвардійців неподалік с. Шебедиха зупинили автомобіль УАЗ під керуванням 28-річного жителя с. Замисловичі. У ході огляду транспортного засобу поліцейські виявили дві мотопомпи та інше приладдя. Автомобіль з водієм доставили до Олевського відділення поліції для подальшого з’ясування усіх обставин.

Читайте також: Полякову з п'ятої спроби вдягли браслет

Тієї ж ночі у тому ж лісовому масиві рейдувальники натрапили на нелегальну копальню. На місці було затримано 26-річного жителя с. Зубковичі, який намагався за допомогою мотопомпи, пожежних рукавів та іншого обладнання видобувати сонячне каміння.

Наступної доби, близько 21 години, неподалік с. Обище поліцейські затримали ще одного бурштиношукача, 50-річного жителя райцентру. З незаконно організованої копальні було вилучено мотопомпу, пожежні рукави та шланги, забірники та металеві тички.

З іще однієї нелегальної копальні, виявленої поблизу с. Шебедиха у ніч з неділі на понеділок, старателі розбіглися при появі поліцейських. З місця події вилучено мотопомпу.

Читайте також: На Волині вилучили бурштину на мільйон гривень

За словами начальника ГУНП Житомирщини В’ячеслава Печененка, з березня в області затримано майже три десятки нелегальних старателів.

"Посилені профілактичні відпрацювання північних районів Житомирщини із залученням приданих сил ми розпочали на початку березня поточного року. За результатами цієї роботи станом на серпень поліцейські затримали майже 30 старателів. З незаконних копалень вилучено 40 транспортних засобів, понад 130 мотопомп та інше приладдя. За фактами порушення правил охорони або використання надр відкрито понад півсотні кримінальних проваджень, - повідомив Печененко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-