У Чернігівському СІЗО до смерті забили ув’язненого

У Чернігівському СІЗО до смерті забили ув’язненого

Укрінформ
На території Чернігівського слідчого 26 серпня сталася бійка, в результаті якої одна людина загинула. Поліція досліджує обставини даного вбивства.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Чернігівській області.

"Інцидент стався у Державній установі Чернігівського слідчого ізолятору під час вранішньої прогулянки. 19-річний молодик, який декілька тижнів як відбував покарання за вбивство, посварився з 51-річним чоловіком, який відбував покарання за аналогічною статтею вже близько року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибух на Грушевського: слідчі відпрацьовують версію замаху

Зазначається, що словесна перепалка переросла в агресивну бійку, під час якої молодший чоловік забив до смерті свого опонента.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство) - карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Триває досудове розслідування.

Як повідомив кореспондентові Укрінформу начальник сектору комунікації ГУНП в Чернігівській області Сергій Бриль, вбивство сталося, коли наглядач відволікся, аби зазирнути в інший прогулянковий дворик слідчого ізолятора.

"Під час прогулянки один підслідний, який на свободі вживав наркотики, у пориві агресії завдав тілесних ушкоджень іншому, від яких той помер. Це сталося в момент, коли наглядач відволікся на хвильку, аби зазирнути в інший прогулянковий дворик слідчого ізолятора (там їх кілька)", - розповів він.

За словами Бриля, обидва учасники інциденту сиділи за вбивство. Що стало причиною смерті підслідного - забої чи удушення, встановить експертиза.

Прокуратура Чернігівської області на своєму сайті повідомила про відкриття кримінальних проваджень за фактами умисного вбивства в'язня (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України) та службового недбальства правоохоронців (ч. 2  ст. 367 ККУ).

За інформацією чернігівського сайту "Город", який посилається на заступника начальника СІЗО Олександра Булка, вбивство в СІЗО сталося в суботу, 26 серпня, близько полудня. З молодиком 1998 р. н., який забив чи то задушив 51-річного співкамерника, через його неадекватність ніхто не хотів сидіти. Відтак, за короткий час (а він потрапив в ізолятор 11 серпня), той змінив 5 камер. Посадити його в "одиночку" чи карцер без висновку психіатра не дозволяв закон. На обстеження до останнього неадеквата возили 21 серпня, однак його вердикт у СІЗО до 26-го ще не надійшов.

Суботнього дня троє співкамерників молодика відмовилися йти на прогулянку. Отож у дворик вийшли тільки вбивця та його жертва. На шум, що виник у дворі, наглядач відреагував відразу. Тривожною кнопкою викликав підкріплення, а потім і лікаря. Останньому відкачати постраждалого не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-