На Херсонщині з двох тонн кавунів і динь виклали герб України

На Херсонщині з двох тонн кавунів і динь виклали герб України

Укрінформ
На Херсонщині у місті Олешки під час дводенного ярмарку "Все. Своє" із двох тонн кавунів і динь уперше виклали герб України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла у суботу голова Олешківської районної державної адміністрації Олена Кравченко-Скалозуб.

"Ми зробили на центральній площі Олешків рекордний на території України тризуб із кавунів та динь. У цьому тризубі 420 ягід загальною вагою близько 2 тонн. Ширина тризуба - 5 метрів, довжина - 8 метрів", - сказала Кравченко-Скалозуб.

За її словами, цей тризуб із кавунів та динь є першим таким в Україні, який був офіційно заявлений. "Раніше такий рекорд в Україні ніколи ніким не встановлювався", - уточнила керівник РДА.

Ягоди для цього тризубу безкоштовно надали організаторам ярмарку аграрії Виноградівської територіальної громади Олешківського району.

Водночас, як зазначила Кравченко-Скалозуб, тризуб планувався вдвічі більшим, проте на заваді стали погодні умови - цьогорічна спека суттєво зменшила врожай баштанних. "А везти з ринку чужі кавуни та дині для нашого тризуба ми не хотіли", - наголосила вона.

Читайте також: У Києві квадрокоптер встановив "пудовий" рекорд

Олешківський тризуб із кавунів та динь не буде фіксуватися у Національному реєстрі рекордів України. "Це, можна сказати, наше тренування. Наступного ж року ми теж зробимо тризуб із кавунів та динь і вже офіційно запросимо для фіксації цього рекорду представників Книги рекордів України", - сказала Кравченко-Скалозуб.

Як вона повідомила, кавуни та дині із олешківського тризуба волонтери доставлять як подарунок українським бійцям у зону АТО.

Нагадаємо, у травні 2017 року в Олешках становили рекорд України з виготовлення найбільшого в Україні бутерброда із салом у вигляді тризуба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-