У Харкові суддю-

У Харкові суддю-"шанувальника російської" відсторонили через хабар

Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка у зв'язку з підозрою в хабарництві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу відомства.

"19 серпня ВРП розглянула клопотання заступника генпрокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення до 30 вересня 2017 року судді Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України: одержання неправомірної вигоди" - зазначили у відомстві.

30 травня, додали у відомстві, Лазюку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення: "Постановою Холодницького досудове розслідування у кримінальному провадженні продовжено до 30 вересня".

Як повідомляв Укрінформ, Лазюка затримали у січні 2016 року під час отримання у службовому кабінеті 300 дол. як частини від основного хабара в 1 тис. дол. - за позитивне рішення питання, пов'язаного з житлом. Після року слідства обвинувачення передано до суда у Полтаві, де Лазюку обрано заставу як міру запобіжного заходу. Захист заявляє, що  гроші судді підкинуто, а справу сфабриковано.

Читайте також: НАБУ повідомило про підозру судді, від справи якого відмовились в ГПУ

У березні 2017 р. Лазюк, відсторонений від службових обов'язків, повернувся до роботи у суді в якості аналітика.

Суддя Лазюк відомий тим, що ухвалював рішення про адміністративне покарання активістів харківського Євромайдану, він також визнав законним рішення Харківської міськради про особливий статус російської мови.

Фото:  job-sbu.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-