У справі Штепи допитали онлайн трьох свідків

У справі Штепи допитали онлайн трьох свідків

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова на засіданні у режимі онлайн у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у діяльності терористичної групи, допитав трьох свідків звинувачення, які не підтвердили її провину.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів захисник Штепи Дмитро Марченко.

"Допитано трьох свідків звинувачення. Зокрема, відповідаючи на мої питання, вони дали негативні відповіді по суті звинувачень. Від допиту ще одного свідка прокуратура відмовилася внаслідок його тривалої хвороби", - зазначив Марченко, додавши, що наступне засідання суду призначено на 23 серпня.

Читайте також: Справа Штепи: суд дозволив онлайн-трансляцію засідань

За його словами, суд відмовив стороні захисту у клопотанні про встановлення для прокуратури конкретних термінів надання доказів - до 6 жовтня 2017 року.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 9 серпня Ленінський райсуд Харкова задовольнив клопотання сторони захисту у справі Штепи про проведення всіх засідань у режимі он-лайн на сайті судової влади для забезпечення гласності та публічності процесу. Тоді вкотре не з'явилися свідки звинувачення, хоча були повідомлені заздалегідь. Суд теж повернув прокуратурі 8 томів матеріалів досудового слідства, запропонувавши обрати для розгляду лише конкретні докази.

26 липня Ленінський райсуд Харкова продовжив для Штепи утримання під вартою без можливості внесення застави до 21 вересня 2017 року.

За даними захисту, за час розгляду справи Штепи у Харкові з різних причин тричі змінена підсудність, і справу слухає вже п'ята колегія суддів. Захист хоче допитати 46 свідків, прокуратура - дев'ятьох.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, які в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-