Справа Штепи: суд дозволив онлайн-трансляцію засідань

Справа Штепи: суд дозволив онлайн-трансляцію засідань

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова на засіданні у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України і участі у діяльності терористичної групи, задовольнив клопотання захисту про відеотрансляцію в інтернеті сьогоднішнього і всіх подальших засідань.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив захисник Штепи Олександр Шадрін.

"Ми скористалися правом подати це клопотання, щоб забезпечити гласність і публічність засідань у справі Штепи. Відеофіксація як гарантія справедливого суду дисциплінуватиме всіх учасників процесу", - зазначив Шадрін.

За його словами, після оголошення рішення про задоволення клопотання і подальшої 10-хвилинної перерви відбулася перша онлайн-трансляція суду на порталі судової влади у YouTube.

"На засідання ще раз не з'явилися свідки звинувачення, хоча були повідомлені заздалегідь. Тому суд відмовив прокуратурі у розгляді матеріалів справи і переніс засідання на 15 серпня", - додав Шадрін.

Читайте також: Штепу залишили за гратами ще на два місяці

За його словами, суд також повернув прокуратурі 8 томів матеріалів досудового слідства, запропонувавши обрати для розгляду лише конкретні докази.

"На майбутньому суді захист клопотатиме про встановлення для прокуратури конкретних термінів надання доказів", - заявив Шадрін.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня Ленінський райсуд Харкова продовжив для Штепи утримання під вартою без можливості внесення застави до 21 вересня 2017 року.

За час розгляду справи Штепи у Харкові з різних причин двічі змінено підсудність і двічі змінилися колегії суддів, через що справа слухається вчетверте. Захист хоче допитати 46 свідків, прокуратура - дев'ятьох.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона заявила, що закликала президента РФ Володимира Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-