На Рівненщині через ProZorro придбали за 1,5 мільйона шкільний автобус без гальм

На Рівненщині через ProZorro придбали за 1,5 мільйона шкільний автобус без гальм

Документ
Укрінформ
На Рівненщині для перевезення школярів придбали через систему держзакупівель автобус з пошкодженими гальмами. Наразі управління освіти звернулося до прокуратури.

Про це повідомляє міська рада міста Вараш, це колишній Кузнецовськ.

«Міська рада в квітні 2017 року прийняла рішення виділити управлінню освіти на закупівлю власного транспортного засобу 1 млн 500 тис. грн. Головою тендерного комітету управління освіти було оголошено процедуру закупівлі на платформі ProZorro, яка успішно завершилася 12 червня. Переможцем стало приватне підприємство «ВТК «Дельфін»» з міста Нетішин», - йдеться у повідомленні.

Однак у процесі введення нового автобуса в експлуатацію було виявлено суттєві технічні недоліки. Невідповідність технічних характеристик придбаного автобусу тендерній документації підтвердилася й матеріалами проведених незалежних перевірок, зазначили в міськраді.

Читайте також: Гройсман задоволений оцінкою Світового банку ProZorro та чекає на перші тендери

 Зокрема, у придбаному автобусі Mercedes-Benz Sprinter виявлено 15 технічних недоліків. Серед них - максимальна зношеність гальмівних дисків, назовні витікає дизельне пальне та масло, у салоні не працює ні система опалення, ні система кондиціонування та багато іншого.

Управління освіти одразу ж звернулося до приватного підприємства з вимогою замінити неякісний автобус, а у разі неможливості заміни повернути кошти. Однак, зазначили в міськраді, підприємство «ВТК Дельфін» не виявило бажання виконувати взяті на себе зобов'язання, тож управління освіти звернулося до прокуратури із проханням виступити на захист порушених прав та інтересів держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-