АТО: 16 обстрілів за добу, бойовики із

АТО: 16 обстрілів за добу, бойовики із "Градів" били в районі Широкиного і Водяного

Укрінформ
Наприкінці минулої доби, ситуація у районі проведення АТО вчергове загострилась. 

Порівняно з попередніми днями, російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили кількість обстрілів. Проте ворог все частіше застосовує озброєння калібр якого перевищує 100 міліметрів і відповідно заборонений мирними домовленостями. 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Так, вчора до обіду, бандформування фактично з одного напрямку – селища Калинове, 6 разів з різних видів зброї били по наших опорних пунктах на Луганському напрямку. А вже після 18 години активність ворога перемістилась на Приморський напрямок. 

Тут з мінометів калібру 82 міліметри бандити обстрілювали українські позиції неподалік Старогнатівки і Талаківки. А 120-міліметровий міномет застосовували в районі Водяного, Павлополя та Гнутового", - йдеться у повідомленні.

Крім того, вчергове демонструючи свою зневагу до Мінських угод, близько 21 години бойовики били по укріпленнях сил АТО із реактивної пускової установки «Град» (Партизан). Щонайменше 27 снарядів лягло в районі Широкиного і 15 поблизу Водяного. 

Читайте також: У зоні АТО військові поранили цивільних

Також на Донецькому напрямку, ввечері, злочинці майже 2 години з різних видів зброї вели обстріл українських опорних пунктів на південних околицях Авдіївки та на шахті Бутівка.

Варто додати, що на постійні вогневі провокації ворога, сили АТО щоразу дають і будуть давати жорстку відповідь. 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир’я. Внаслідок обстрілу один український військовий отримав бойову травму.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-