АТО: поблизу Докучаєвська ворог 20 хвилин обстрілював українські позиції

АТО: поблизу Докучаєвська ворог 20 хвилин обстрілював українські позиції

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська активно обстрілювали сили АТО в районі Авдіївської промзони та позиції “Шахта Бутівка” з гранатометів, кулеметів та мінометів. Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Про це заявив на брифінгу у вівторок речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На Донецькому напрямку окупанти провели 3 обстріли. Вранці протягом 20 хвилин вони відкривали вогонь з легкого озброєння у напрямку нашої позиції у Невельському. А ввечері, перед самим заходом сонця бойовики активізувалися в районі Авдіївки. До самого кінця доби окупанти обстрілювали сили АТО в Авдіївській промзоні та на позиції “Шахта Бутівка”. При цьому широко застосовували гранатомети різних систем, кулемети, а також випустили понад 25 мінометних мін. Наші військові відкривали вогонь у відповідь”, - сказав Лисенко.

На Луганському напрямку левова частка обстрілів з боку незаконних збройних формувань припала на район Бахмутської траси. Зокрема, у Кримському бойовики відкривали вогонь з мінометів двічі – близько 18 та 20 години, випустивши сукупно 5 мін. Пізніше бандформування порушили перемир’я у сусідніх Трьохізбенці та Новотошківському. В обох випадках НЗФ також застосовували міномети нарівні з гранатометами та стрілецькою зброєю. Ще по одній збройній провокації сталося у Станиці Луганській, Новоолександрівці та Новозванівці. На цих рубежах бойовики відкривали вогонь після заходу сонця, проте обстріли були нетривалими, зазначив Лисенко.

Читайте також: За добу один боєць загинув від кулі снайпера, двоє поранені у Талаківці

Загалом на Луганському напрямку зафіксовано 8 обстрілів, половина яких – із  застосуванням мінометів, додав він.

За словами речника МОУ, на Маріупольському напрямку режим "тиші" порушувався 7 разів. При цьому обстріли відбулися у ключових районах напрямку: у Мар’їнському, поблизу Докучаєвська, а також на півдні.

“Так, у Мар’їнці ворожий снайпер обстріляв сили АТО після опівдня. У Новомихайлівці, що поблизу Докучаєвська, перед заходом сонця ворог провів 20-хвилинний обстріл тамтешніх українських позицій. При цьому випустив 3 міни та застосовував гранатомети. Паралельно у сусідній Старогнатівці окупант обстріляв сили АТО з кулемета. На півдні напрямку місцями бойових дій минулої доби були Чермалик, Талаківка, Водяне та Широкине. На цих рубежах відбулося по одному обстрілу з боку противника”, - повідомив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-