До США видадуть одеського хакера, звинуваченого у відмиванні $30 мільйонів

До США видадуть одеського хакера, звинуваченого у відмиванні $30 мільйонів

Укрінформ
Генеральна прокуратура України погодилась видати США кібершахрая Владислава Халупського, якого звинувачують у вчиненні низки злочинів, зокрема, шахрайства з цінними паперами та змови з метою відмивання коштів на суму близько 30 млн доларів.

Про це повідомив у Фейсбуці Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Генеральною прокуратурою України задоволено запит Сполучених Штатів Америки про видачу Владислава Халупського, розшукуваного за вчинення низки злочинів, у тому числі шахрайства з цінними паперами та змови з метою відмивання коштів на суму близько 30 мільйонів доларів", - написав він.

Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що Халупський має американське громадянство, але після арешту попросив про надання йому громадянства України.

Заступник Генпрокурора Євген Єнін, у свою чергу, зазначив, що Халупський, намагаючись уникнути повернення в Штати, згадав про "одеське коріння" у спробах здобути український паспорт.

"Коли ж зрозумів, що українська тюрма теж його чекає, прибіг в американське консульство з проханням забрати чим швидше з України - забув, бідося, що перед цим сам на політичний притулок подався - довелось всі свої претензії відкликати", - процитувала Єніна Сарган.

Халупського затримали в Одесі в лютому 2017 року. 4 квітня Малиновський суд Одеси помістив його під нічний домашній арешт.

Раніше у 2016 році окружний суд Східного округу Нью-Йорка обвинуватив Халупського та його спільників у змові з метою вчинення шахрайства з використанням електронних засобів комунікації, шахрайстві з цінними паперами, незаконному вторгненні в мережі для відмивання коштів. У жовтні було видано ордер на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-