АТО: найгарячіше на Луганському напрямку

АТО: найгарячіше на Луганському напрямку

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні проведення АТО на Луганському напрямку зафіксовано 10 обстрілів з боку окупантів, на Маріупольському - 4 обстріли, на Донецькому - 5 обстрілів.

Про це речник Міноборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко заявив на брифінгу у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Луганський напрямок - вчора найбільш активні бойові дії тривали в районі Новозванівки та поблизу Бахмутської траси. Близько 13 години окупанти здійснили короткий мінометний обстріл по Новотошківському. Між 17 годиною та опівніччю російсько-окупаційні війська провели 5 обстрілів по Новозванівці, під час яких окупанти застосували гранатомети. Ще 3 ворожих обстріли були зафіксовані в Кримському, 2 з них були мінометними. Таким чином, вчора на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, 3 із них із застосуванням мінометів», - сказав Лисенко.

За словами речника, на Донецькому напрямку минулої доби було зафіксовано 5 обстрілів.

«Донецький напрямок - вчора ворожні збройні провокації були зафіксовані виключно на ділянці фронту Кам'янка - Авдіївка - позиція «Шахта Бутівка». Всі інциденти порушення режиму тиші припали на часовий проміжок між 14 та 23 годинами. Бойовики провели короткий мінометний обстріл в Кам'янці, у всіх інших випадках ворог застосував кулемети та гранатомети. Українські військові були змушені відповідати вогнем у відповідь на таку щільну вогневу активність з боку ворога. Вчора на Донецькому напрямку було зафіксовано 5 обстрілів з боку бойовиків», - додав він.

Як поінформував речник, на Маріупольському напрямку минулої доби було зафіксовано 4 обстріли з боку бойовиків, 2 з них були мінометними.

Читайте також: Доба в АТО: в українських військових - жодних втрат

«Маріупольський напрямок - зранку окупанти провели 3 обстріли позицій українських військових. Так, у Гнутовому російсько-окупаційні війська здійснили короткий мінометний обстріл, а в Талаківці вели вогонь з озброєння на БМП. Ще один ворожий обстріл відбувся у Мар'їнці. З 8 до 17 години на всіх наших опорних пунктах було спокійно, і близько 17 години бойовики провели іще одну збройну провокацію в районі Павлополя, під час якої ворог застосував міномети та гранатомети. Таким чином на Маріупольському напрямку зафіксовано 4 обстріли з боку бойовиків, 2 з них були мінометними», - сказав Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-