Під Запорізькою ОДА хворі “лежачим протестом” вимагали гроші на діаліз

Під Запорізькою ОДА хворі “лежачим протестом” вимагали гроші на діаліз

Укрінформ
Сьогодні в Запоріжжі люди, які страждають на ниркову недостатність, влаштували "лежачий протест" перед будівлею облдержадміністрації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, більше 10 хворих, які потребують процедури гемодіалізу, лягли перед входом в будівлю ОДА під плакатами "Гроші громади - на потреби громади!", "Депутатський мільйон - на потреби пацієнтів!", "Генерал-губернатор воює з інвалідами!" і тому подібне .

За словами присутніх, ініціаторами акції виступили місцеві організації інвалідів "Надія на життя" і "Шляхи до життя". Мета акції, в результаті якої депутатам Запорізької облради, громадським діячам і журналістам, які прибули на позачергову сесію обласної ради, довелося в буквальному розумінні переступати через мітингувальників, - привернути увагу до проблем інвалідів з нирковою недостатністю. Зокрема - до якості препаратів, що купуються за бюджетні кошти для гемодіалізного відділення.

"Для нас якість витратних матеріалів для гемодіалізу - питання в буквальному розумінні життєвої необхідності, тому ми прийшли сьогодні сюди, щоб показати, що не слухаючи нас, депутати і чиновники прирікають нас на смерть - переступають через наші життя", - розповів один з учасників акції. 

Читайте також: Восьми учасникам пікетування суду на Одещині оголосили підозру

Інваліди сподіваються, що їх "лежачий протест" змусить тих, від кого залежить ухвалення рішення про виділення коштів на закупівлю препаратів для діалізу, "відчути" значущість проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-