Стрілянина у Дніпрі не пов'язана з сутичками 9 травня - поліція

Стрілянина у Дніпрі не пов'язана з сутичками 9 травня - поліція

Укрінформ
Двом з чотирьох чоловіків, які вчора влаштували стрілянину в Дніпрі та самі потрапили до лікарні з пораненнями, повідомили про підозру. Роль двох інших встановлюється, ще мінімум трьох їхніх спільників розшукують.

Про це сказав на брифінгу в Дніпрі начальник кримінальної поліції міста Олег Грозь, повідомляє місцеве видання "Дніпроград"

"Наразі чотири нападники знаходяться в лікарні, двоє у важкому стані - їх роль встановлюється. Іншим двом винесено підозру", - зазначив Грозь.

Прізвища нападників в поліції поки не називають, лише зазначають, що двоє проживають у Дніпрі, один - виходець з Донеччини, ще один - іноземець, але не росіянин. Вважають, що нападники належать до злочинного угруповання. Решта осіб, які були задіяні в перестрілці, ще встановлюються - їх ще мінімум троє зі сторони нападників. 

Читайте також: Стрілянина у Дніпрі: поранений адвокат каже, що нападники вимагали гроші

Також правоохоронці наголошують, що вчорашній інцидент не пов'язаний з сутичками 9 травня і не несе політичного контексту.

"За інформацією допитів, дві компанії сиділи у кафе та вирішували економічні питання. Протягом певного часу переговорів сторони не дійшли до консенсусу. Виникла перестрілка", - розповів Грозь.

Поліція вилучила автомат Калашникова, пістолети та іншу зброю; її відправили на експертизу. Зазначається, що зброя Саакяна – карабін – легальна, а автомат Калашникова нападників – не зареєстрований.

Як повідомляв Укрінформ, вчора близько 20.00 на проспекті Гагаріна в центрі міста Дніпро невідомі відкрили вогонь з вогнепальної зброї по ветеранах АТО. Двоє з ветеранів, Олексій Вагнер і Максим Іващук, загинули, адвокат Едмонд Саакян був поранений. Хтось з учасників зустрічі встиг вистрілити у відповідь, поранивши чотирьох нападників. Нині всі поранені перебувають під охороною поліції в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова.

Поліція розслідує цей інцидент як умисне вбивство з обтяжуючими обставинами.

Саакян зазначив, що нападники представляли осіб, які безпідставно вимагали гроші в його брата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-