Кораблі НАТО в Одесі: есмінець та фрегат відкриють для всіх охочих

Кораблі НАТО в Одесі: есмінець та фрегат відкриють для всіх охочих

Укрінформ
До порту Одеси прибули кораблі Постійної військово-морської групи НАТО № 2 - есмінець Королівських ВМС Великої Британії та фрегат ВМС Туреччини.

Про це заявив під час брифінгу в УКМЦ речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, 25 липня, з 14.00 до 17.00 кораблі групи будуть відкриті для відвідування мешканцями та гостями міста. На екіпажі групи кораблів чекає культурна програма", – зазначив Гуцуляк.

За його словами, після завершення візиту кораблі групи НАТО № 2 проведуть у Чорному морі спільно з ВМС ЗСУ тренування типу PASSEX.

Речник МОУ також нагадав, що 22 липня завершилися українсько-американські навчання "Сі Бриз-2017", які тривали з 10 липня. У них узяли участь представники 16 країн, залучалися майже 3,5 тисячі військовослужбовців, близько 30 кораблів, катерів та суден, 22 одиниці авіаційної техніки, близько 100 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки.

Під час навчань кораблі пройшли понад 5 тисяч морських миль та виконали 60 спільних вправ та елементів. Також військовослужбовці здійснили 850 стрибків з парашутом, а морський десант – 6 висадок. Авіація провела понад 310 літаковильотів, її загальний наліт - 240 годин, а дайвери здійснили близько 300 занурень, загальний час перебування під водою – 75 годин.

Читайте також: Кораблі НАТО зайшли в порт Одеси

Водночас українські десантники взяли участь у багатонаціональному навчанні з бойовою стрільбою "Сейбер Гардіан - 2017", яке відбувалося на базі навчального центру у Румунії. За час вишколу майже 4000 військовослужбовців України, Румунії, Сполучених Штатів Америки, Хорватії, Португалії та Вірменії вдосконалювали дії підрозділів в оборонному бою, навички штурмових дій, виконували завдання з вогневої підтримки та підвищували рівень здатності швидко реагувати та пристосовуватися до змін ситуацій під час бойових дій, зазначив Гуцуляк.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-