Москаль просить жителів Закарпаття не виходити цієї ночі з дому

Москаль просить жителів Закарпаття не виходити цієї ночі з дому

Укрінформ
У понеділок увечері на території Угорщини та Румунії вздовж кордону з Україною сформувалися грозові хмари, які рухаються в бік Хустського, Тячівського та Рахівського районів Закарпаття.

Про це написав на своєму офіційному сайті голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Сподіваємося, що Закарпаття не потрапить під удар стихійного лиха, однак залишається досить високою ймовірність повтору градобою, який пронісся областю в червні минулого року, – повідомляє Москаль. – Оскільки за прогнозами синоптиків діаметр граду може сягати 20 міліметрів і більше, прохання до громадян не виходити цієї ночі з дому й не залишати автомобілі просто неба, щоб уберегти їх від пошкодження. Рятувальні підрозділи області приведені в стан підвищеної готовності, дана вказівка попередити голів райдержадміністрацій та сільських рад про можливий удар стихії".

За повідомленням Закарпатського  обласного  центру  з  гідрометеорології протягом доби 25 липня по території Закарпатської області та м. Ужгорода очікуються сильні дощі та грози. Місцями сильні зливи та крупний град. Під час грози подекуди шквалисте посилення вітру 17-22 м/с.

На річках 25 – 26 липня очікуються підвищення рівнів води на 0.5 - 1.5м, в нижніх течіях притоків  до 2.0м над рівнями на 8 годину 24 липня, можливий вихід води на заплаву. В місцях проходження сильних злив буде формуватись значний місцевий стік, швидкоплинне підвищення рівнів води на малих водотоках, можливе утворення  селів.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті в ніч проти 25 липня внаслідок негоди 30 населених пунктів повністю залишилися без електропостачання, ще вісім - частково.

Також сильні пориви вітру спричинили падіння аварійних дерев, у двох випадках вони потрощили транспортні засоби.

Читайте також: На Закарпатті ремонтують дорогу, за яку не бралися 20 років

У всіх випадках обійшлося без загиблих та травмованих, зазначили у ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-