У Харкові на два місяці заарештували росіянина за зв’язки з ІДІЛ

У Харкові на два місяці заарештували росіянина за зв’язки з ІДІЛ

Укрінформ
Громадянина РФ у віці 26 років, який знаходився в міжнародному розшуку за підозрою в причетності до ІДІЛ, заарештовано на 2 місяці без права внесення застави.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"З вимогою узяти росіянина під варту до суду звернулася Дергачевська місцева прокуратура. За даними прокуратури, зловмисник знаходився в міжнародному розшуку з 2014 року. У 2016 р. його викрили і затримали в Чернігові. Чоловік під вартою чекав екстрадиції. У грудні 2016 року суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного браслета у зв'язку із закінченням терміну екстрадиційного арешту. Проте підозрюваний зняв браслет і ховався від правоохоронців", - зазначила Дубовик.

За її словами, чоловіка затримано 13 липня в Харкові в ході спецоперації: "Зловмисник чинив опір співробітниками СБУ і намагався втекти. Силовики відкрили стрільбу".

"Розслідування проводиться по ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникам правоохоронних органів). Вирішується питання про екстрадицію чоловіка в РФ", - додала Дубовик.

Читайте також: Життя без ІДІЛ: Мосул знову відкриває лікарні та університети

Як повідомляв раніше Укрінформ з посиланням на начальника прес-служби Управління СБУ в Харківській області полковника Владислава Абдулу, 13 липня на Олексіївському жилмасиві в Харкові біля одного з супермаркетів затримано чоловіка, який знаходився в міжнародному розшуку. За словами власного джерела в правоохоронних органах, затриманого поранено при спробі до втечі, йому надана меддопомога: "Дії оперативника, який відкрив вогонь, документують співробітники військової прокуратури для подальшої перевірки". Встановлюється місцезнаходження іншої людини, яка також була присутньою на місці події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-