Відсьогодні прикордонники України і Молдови здійснюють спільний контроль

Відсьогодні прикордонники України і Молдови здійснюють спільний контроль

Відео
Укрінформ
Сьогодні в пункті пропуску «Кучурган» прикордонні та митні служби України та Республіки Молдова розпочали спільно здійснювати прикордонний і митний контроль.

Старт спільного контролю відбувся за участю Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністраа Республіки Молдова Павла Філіпа.

Нагадаємо, що у квітні цього року в пункті пропуску «Кучурган» відбулась зустріч за участю представників прикордонних та митних відомств України та Республіки Молдова щодо запровадження спільного контролю.

За результатами зустрічі сторони узгодили та підписали доповнення до Технологічної схеми організації спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів, а також домовилися розпочати здійснення поетапного спільного контролю в пункті пропуску «Кучурган».

На початковому етапі прикордонники Республіки Молдова будуть перебувати на напрямку в'їзду в Республіку Молдова (виїзду з України), а митники - на напрямку виїзду з Республіки Молдова (в'їзду в Україну).

Така схема дозволить поліпшити взаємодію між прикордонними і митними службами України та Молдови, сприятиме збільшенню товарообміну між двома країнами та піднести на новий рівень українсько-молдавські відносини.

Читайте також: Порошенко їде на кордон з Молдовою

Після закінчення початкового етапу, за взаємною згодою, контрольні органи сторін перейдуть до здійснення своєї діяльності у повному обсязі, у відповідності до раніше схваленої технологічної схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-