Бойовики не пустили в окуповане Сєдове спостерігачів ОБСЄ

Бойовики не пустили в окуповане Сєдове спостерігачів ОБСЄ

Укрінформ
Бойовики заборонили членам місії ОБСЄ проїзд до населеного пункту Сєдове, пояснюючи, що "це прикордонна зона, у якій діє особливий статус в'їзду-виїзду".

Про це повідомляється у звіті місії ОБСЄ.

"На блокпості, розташованому приблизно за 1,2 км на північний захід від підконтрольного "ДНР" смт Сєдове (33 км на північний схід від Маріуполя), озброєні члени "ДНР" знову зупинили патруль СММ і не дозволили йому проїхати далі дорогою в напрямку Сєдового, посилаючись на накази від своїх командирів", - йдеться у звіті. 

Як зазначається, пізніше того дня один із бойовиків у цивільному одязі на тому ж блокпості в Сєдовому зупинив інший патруль СММ і заявив, що для в'їзду в селище необхідно отримати попередній дозвіл від структури "ДНР", оскільки Сєдове є "прикордонною зоною, у якій діє особливий статус в'їзду-виїзду".

Читайте також: Росія хоче змусити місію ОБСЄ залишити Донбас - Порошенко

Незадовго після цього три озброєні чоловіки у формі військового типу підійшли до патруля ОБСЄ

"Вони відмовилися представитися і в агресивній формі вимагали, щоб спостерігачі залишили цей район. Патруль СММ поїхав із блокпосту", - додали у місії. 

Також раніше того дня СММ звернулася до Спільному центру з проханням супроводжувати патруль місії до Сєдового, але прохання було відхилене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-