"Зброя майбутнього": видовищний етап навчань Sea Breeze-2017

Відео
Укрінформ
Новий етап міжнародних навчань Sea Breeze розпочався в Миколаївській області. У ньому задіяли з десяток кораблів, піхоту та більше двох десятків повітряної техніки.

Про це повідомляє "5 канал".

"До Тeндрівської коси злітаються гелікоптери. З моря під димовою завісою підходять кораблі. Розпочинається штурм. За легендою навчань, багатонаціональні підрозділи дeсантуються на острів для зачищення території. Працює авіація, морські сили та піхота", - йдеться в сюжеті. 

Бійці займають бойові позиції, відстрілюючись від умовного супротивника, розгортають міномети та забезпечують прохід техніки.

"Після удару авіації завдали вогневого ураження противнику з мінометів, після чого тактичний десант знищив противника і зібрався в пункті збору. Завдяки достатній кількості перекладачів та комунікації командирів, взаємодія пройшла на достатньо грамотному рівні", - коментує Володимир Роман, в.о. командира багатонаціонального батальйону морської піхоти.

Тим часом, на полігоні штурмовики Су 25 імітують атаку з повітря. Вперше цьогоріч у навчаннях задіяли новітні літальні апарати V22 Osprey. В американських ВМС їх використовують для транспортування спeцпризначeнців, а в народі такі конвертоплани називають "зброєю майбутнього".

"Це нові технології. Взяли все краще від гелікоптера і літака, і з'єднали. Ця машина здатна літати на великі відстані, при цьому злітає і приземляється, як вертоліт, їй не потрібна злітна смуга", - пояснює пілот ВПС США Майк Корвін.

Читайте також: В Україну вперше прилетіли унікальні конвертоплани США

Далі українські та іноземні пілоти готуються до нового завдання - шукатимуть у Чорному морі турецьку субмарину, яка виконуватиме роль умовного супротивника. Працювати збираються за допомоги вертольотів.

 Цього тижня бойове злагодження багатонаціональних підрозділів завершиться, а вжe наступного - учасники тренуватимуться у так званому форматі "вільної гри".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-