Президент заперечує скорочення Академії сухопутних військ у Львові

Президент заперечує скорочення Академії сухопутних військ у Львові

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує, що Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові не скорочуватимуть.

Про це він заявив у ході робочої поїздки до Львова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Порошенко запевняє, що підвищення статусу факультету з підготовки офіцерів-танкістів у Харкові до інституту жодним чином не зачепить діяльність Академії сухопутних військ ім. Сагайдачного.

"Зараз нам потрібно більше офіцерів. Ми вимушені були перейти на призов - я сказав, що мобілізації в нас не буде, а ми повинні перейти до точкової мобілізації офіцерів, це вимушений крок, бо офіцерів у ЗС не вистачає, у тому числі офіцерів-танкістів. Тому було прийнято рішення підвищити статус харківського факультету до інституту, але хочу наголосити, аж ніяк це не зачепить Львівську академію", - підкреслив глава держави.

Він також пообіцяв, що ніхто не буде забирати чи переміщувати з Львівської академії ні курсантів, ні викладачів, ані навчальних засобів.

Читайте також: Львівський бронетанковий отримає 920 мільйонів - Порошенко

"Моя позиція як Верховного головнокомандувача незмінна: Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного була, є і буде", - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про можливість реорганізації чи скорочення Національної академії сухопутних військ у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-