Рівненщина отримала 18

Рівненщина отримала 18 "швидких" за кошти Світового банку

Укрінформ
Вісімнадцять карет швидкої допомоги, закуплених за кошти Світового банку, отримала Рівненщина.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«18 карет швидкої допомоги марки Сitroen придбано у рамках реалізації в області спільного проекту МОЗ України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров`я на службі у людей».

На це виділено 1 млн 160 тис. доларів США. Вартість однієї карети швидкої допомоги - $64,5 тис. Автомобілі оснащені ношами на пневмопідвісці, функціональною каталкою, вакуумною шиною та приладом для підігрівання розчинів, дефибрилятором, електрокардіографом, пульсоксиметром, глюкометром та кисневою станцією», - сказав кореспонденту агентства керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок.

За його словами, кожен район отримав по одному автомобілю та два виділено міській та обласній лікарням.

Читайте також: Світовий банк поліпшив прогноз зростання ВВП в Україні

Карети швидкої допомоги зможуть оперативно доставляти пацієнтів із гострими формами хвороб з віддалених районів до обласного серцево-судинного центру.

У рамках згаданого проекту у найближчі три роки передбачається реконструкція 105 лікарських амбулаторій та ФАПів в сучасні медичні заклади.

Окрім цього, на базі обласної лікарні у Рівному планують створити серцево-судинний центр, а понад 1100 лікарів області за кошти Світового банку підвищать свій фаховий рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-