АТО: бойовики зосередили обстріли на Бахмутській трасі та Авдіївці

АТО: бойовики зосередили обстріли на Бахмутській трасі та Авдіївці

Карта
Укрінформ
Бойовики найбільш активно стріляють на Луганському й Донецькому напрямках.

Про це під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Левова частка вчорашніх ворожих обстрілів (а саме 8) відбулася поблизу Авдіївки, де бойовики активізувалися ближче до опівдня. Кожен з обстрілів тривав від години до двох та супроводжувався відкриттям вогню з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Після заходу сонця проти захисників міста бандформування застосували важке озброєння, випустивши понад 20 мін. Також вчора ближче до опівночі у Верхньоторецькому відбулася одна короткотривала ворожа збройна провокація – тоді сили окупанта застосовували гранатомети", - розповів він про ситуацію, зокрема, на Донецькому напрямку.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат, у лікарні помер поранений боєць

За словами речника, всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 8 ворожих обстрілів.

Він додав, що на Луганському напрямку вчора противник відкривав вогонь у напрямку українських позицій вздовж усієї лінії фронту.

"Найбільш активним ворог був на Бахмутській трасі, де відбулося 5 випадків порушення режиму тиші. Зокрема 2 з них були з використанням мінометів у Кримському. Також один мінометний обстріл вчора відбувся після 23-ї години у Попаснянському районі – поблизу Новозванівки. У тому ж районі бандформування відкривали вогонь з озброєння БМП. Ще по одні збройній провокації з боку окупантів сталося поблизу Щастя та Станиці Луганської. Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів", - зазначив Лисенко.

Він також поінформував, що на Маріупольському напрямку, а саме в Мар’їнському районі, вчора ворог порушив режим тиші тричі – сталося це пізно ввечері. Двічі НЗФ застосовували міномети та бронетехніку проти сил АТО у Красногорівці. У Мар’їнці бойовики відкривали вогонь із кулеметів. Також два ворожі обстріли відбулися у Новомихайлівці: один з них був мінометним.

"Продовжилися ворожі обстріли і в районі Докучаєвська – у Новотроїцькому та Березовому. Тут бойовики неодноразово відкривали вогонь з мінометів, а також проводили прицільні збройні провокації з легкого озброєння. На найбільш зухвалі з них сили АТО відповідали вогнем з незабороненої домовленостями зброї. На лінії фронту від Павлополя до Широкиного противник відкривав вогонь протягом усієї доби.  При цьому важкого озброєння бойовики не застосовували. Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, 6 з яких – з використанням мінометів", - уточнив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-