Суд над Штепою перенесли, з'явився лише один свідок обвинувачення

Суд над Штепою перенесли, з'явився лише один свідок обвинувачення

Укрінформ
У засіданні райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, оголошено перерву: з'явився лише один свідок обвинувачення.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Олександр Тананакін.

"Штепа доставлена до суду під охороною. З дозволу суду і з урахуванням європейської практики вона перебуває не в скляному боксі, а поряд з адвокатами в залі: це не впливає на запобіжний захід. Штепа допитана, вона не визнає провини. З дев'ятьох свідків звинувачення з'явився лише один, його теж допитали, він не сказав нічого конкретного. Унаслідок неявки інших свідків суд оголосив перерву у слуханні справи до 20 липня", - зазначив адвокат.

За його словами, для прискорення слухання призначено засідання на 21 і 24 липня.

"Суд відмовив у клопотанні захисту про зміну для Штепи запобіжного заходу на інший, не пов'язаний з триманням під вартою... Держзвинувачення посилається на утримання у СІЗО як законний запобіжний захід для підозрюваних за статтею, яка інкримінується Штепі, а також на загрозу її втечі", - додав адвокат.

За його словами, суд також відмовив захисту у задоволенні клопотання про відведення Віктора Вікторова - головуючого колегії суддів у справі Штепи.

Водночас адвокат повідомив, що він на засіданні суду оголосив клопотання про допит екс-глави СБУ Валентина Наливайченка і екс-керівника Адміністрації Президента Сергія Пашинського. Рішення з цього приводу суд ще не ухвалив.

Читайте також: Захист Штепи хоче допитати майже півсотні свідків

Як повідомляв Укрінформ, за час розгляду справи Штепи у Харкові з різних причин двічі змінено підсудність і двічі змінилися колегії суддів, через що справа слухається вчетверте. Захист хоче допитати 46 свідків, а прокуратура - дев'ятьох.

Штепа утримується у СІЗО вже три роки. 27 травня Ленінський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці запобіжний захід для Штепи - до 25 липня 2017 року.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, які в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-