Захист Штепи хоче допитати майже півсотні свідків

Захист Штепи хоче допитати майже півсотні свідків

Укрінформ
У Ленінському райсуді Харкова відбулося чергове засідання по справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка звинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України і участь в діяльності терористської групи.

Захист зробив клопотання про виклик 46 свідків, повідомив кореспонденту Укрінформу адвокат Олександр Тананакін.

"Щойно в Ленінському райсуді закінчилося судове засідання по справі Нелі Штепи. Воно тривало більше двох годин. Заслуховувало клопотання захисту про допит 46 свідків. Прокуратура клопотала про допит 9 свідків", - розповів адвокат.

Чергове засідання призначене на 14.00 22 червня.

За словами адвоката, першою на засіданні допитають звинувачувану Штепу.

"Оскільки справа Штепи розглядається спочатку в четвертий раз, а вона утримується в СІЗО три роки з моменту затримання, ми сподіваємося, що суд врахує той факт, що наша скарга на умови утримання прийнята Європейським судом з прав людини, і прискорить розгляд справи", - зазначив Тананакін.

Підсудна знаходилася поряд зі своїми адвокатами, поводилася стримано. Ніяких інцидентів на засіданні не було. Посилено конвой - до 15 автоматників Національної гвардії - дозволяє забезпечувати порядок в залі, зазначив Тананакін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 травня Ленінський райсуд Харкова на підготовчому засіданні продовжив ще на два місяці запобіжний для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи захід - до 25 липня 2017 року. Суд також відмовив в клопотаннях захисників про відведення колегії суддів, прокурорів, секретаря судового засідання і судового розпорядника унаслідок їх "упередженості". Відмова викликала таке обурення Штепи, що її видалили із залу до кінця засідання.

15 травня скарга Штепи на порушення права на справедливий суд прийнята в Європейському суді з прав людини.

Раніше справа Штепи слухалася в Червонозаводському райсуді Харкова, де змінилися дві колегії суддів: під головуванням Дениса Чудовського (звільнений за порушення присяги) і Віктора Єжова (відведений внаслідок порушення відносно нього провадження за фактом сприяння терористичному угрупуванню).

Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-