У червні хворих на кір побільшало вдвічі

У червні хворих на кір побільшало вдвічі

Укрінформ
В Україні за червень на кір захворіли 473 особи, а загалом із початку року - майже тисяча.  

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. 

"За даними МОЗ України, у червні 2017 року на кір захворіли 473 людини, що майже подвоїло число захворілих з початку року до 962. Найбільше людей заразилися кором в Івано-Франківській та Одеській областях. Спалахи захворювання у червні також реєструвалися у Тернопільській та Чернівецькій областях", - йдеться у повідомленні. 

Загалом за останні півроку в Україні сталося 15 спалахів кору, що вразили половину областей та місто Київ. Більше 70% тих, хто захворів з початку року, - діти та підлітки (697).

В Івано-Франківській області у червні захворіли 253 людини, в Одеській області - 167, у Тернопільській – 48 та Чернівецькій – 5.

Загалом за шість місяців 2017 року на Івано-Франківщині зареєстровано 520 випадків кору, 344 випадки в Одеській області, 48 - у Тернопільській, 11 - у Дніпропетровській, 9 - у Вінницькій, 8 - у Чернівецькій та поодинокі випадки у Донецькій, Закарпатській, Кіровоградській, Львівській, Хмельницькій, Черкаській областях та в місті Києві.

Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Вона проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку.

Читайте також: У МОЗ кажуть про кір вже у 15 областях

За даними МОЗ, значна частина захворілих у 2017 році не мали усіх необхідних доз щеплення або не були щеплені проти кору взагалі. Тоді як специфічного лікування проти кору не існує, найдієвішою профілактикою захворювання є вакцинація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-