У МОЗ кажуть про кір вже у 15 областях

У МОЗ кажуть про кір вже у 15 областях

Укрінформ
За даними Міністерства охорони здоров'я, випадки захворювання на кір зафіксовані вже у 15 областях, найбільше випадків в Івано-Франківській області.

Про це під час брифінгу щодо спалаху кору в Україні розповіла заступник міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Захворювання на кір за шість місяців цього року зареєстровано в 15 регіонах. Найбільше випадків в Івано-Франківській області - 392 випадки, з яких 298 діти. Зафіксовано дві вагітні жінки, які захворіли на кір, в однієї з них підтверджено лабораторно", - сказала Сивак.

За її словами, встановлено, що 76 осіб, 20% від захворілих, отримали одне щеплення, а щеплень має бути два - в 12 місяців і в 6 років. "Тобто люди, які отримали два щеплення мають захист 99%. Тобто гарантія того, що зі ста людей захворіє максимум одна - це показник ефективності вакцинації від кору", - наголосила вона. 

Заступник міністра зауважила, що 86 осіб, які захворіли у Івано-Франківській області не були щеплені і у 182 осіб відсутні дані про щеплення.

"Якщо ви думаєте, що в деяких країнах люди не хворіють на кір, то вони просто вакциновані. І рівень вакцинації має бути 95%, як найменше", - наголосила вона і закликала медіа сконцентрувати увагу на позитивному іміджі вакцинації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-