У суді над Кернесом допитали свідка обвинувачення

У суді над Кернесом допитали свідка обвинувачення

Укрінформ
У Київському районному суді Полтави відбулося чергове засідання у справі глави Харківської міськради Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у викраданні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану.

Допитаний свідок обвинувачення.

Про це йдеться в текстовій трансляції, яку вело із залу суду видання "Городской дозор".

"Суд розпочав допит першого свідка – колишнього співробітника «МакДональдс» Кащенка. Свідок стверджує, що у справі йому нічого невідомо, це ж він говорив і під час допиту в прокуратурі. Допит свідка закінчено", - йдеться в повідомленні.

Як інформує видання, ще один зі свідків сторони держобвинувачення до суду не доїхав у зв'язку з поломкою автобуса, яким він добирався. Більше свідків сторона обвинувачення доставити до суду не змогла. За словами прокурора, частина свідків перебуває за кордоном.

"Також сторона обвинувачення просить покарати свідків, які проігнорували рішення суду про примусовий привід", - повідомляє "Городской дозор".

На пропозицію прокуратури розпочати допит свідків сторони захисту адвокати відповіли відмовою.

Наступне засідання призначено на 24 липня.

Повідомляють, що в суді були присутні всі троє обвинувачених і один з потерпілих, Сергій Ряполов, а також адвокати Кернеса і представники ОБСЄ.

Читайте також: Заступницю Кернеса перевели на посаду радника

Як повідомляв Укрінформ, сторона державного обвинувачення заявляла про наявність близько 70 свідків. Допитані дотепер нічого по суті справи показати не змогли, пояснюючи, що події відбувалися давно і вони нічого не пам'ятають.

У травні прокурор Олександр Ганілов клопотав про відведення "упередженого", за його словами, судді Андрія Антонова, але заява була відхилена.

Харківський мер Кернес і два його охоронця Віталій Блинник і Євгеній Сміцький обвинувачуються у викраданні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану Олександра Кутяніна і Сергія Ряполова в лютому 2014 року. Обвинувачені не визнають провину і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-