Заступницю Кернеса перевели на посаду радника

Заступницю Кернеса перевели на посаду радника

Укрінформ
Заступника Харківського міського голови з питань містобудування, архітектури і земельних відносин Тетяну Овіннікову з 1 червня переведено на посаду радника харківського мера.

Сам факт кореспондентові Укрінформу підтвердив директор департаменту у справах інформації і зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 березня заступникові мера Харкова Тетяні Овінніковій повідомлено про підозру у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 і ч.2 ст.364 КК України, тобто пособництві в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова в інтересах третіх осіб.

13 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про отриманий у суді дозвіл на арешт віце-мера Харкова Тетяни Овіннікової, обвинуваченої у земельних махінаціях. Суд у Києві обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою в сумі 30 млн грн. Протягом п'яти днів за Овіннікову внесли заставу. За словами адвоката Юлії Плетнєвої, захист має намір добитися виправдувального вироку в суді, оскільки "інкриміновані Овінніковій дії не входили в її посадові обов'язки, а всі рішення по землі приймаються голосуванням депутатів на сесіях".

15 вересня 2016 року правоохоронці провели обшуки в Харківській міськраді і готелі "Національ", де живе мер Харкова Геннадій Кернес. За словами генпрокурора Юрія Луценка, обшуки пов'язані з кримінальною справою щодо організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Фото: Espreso.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-