Жебрівський привітав мешканців регіону  з 85-річчям створення Донецької області

Жебрівський привітав мешканців регіону з 85-річчям створення Донецької області

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський привітав мешканців регіону  з 85-річчям створення Донецької області.

Про це в неділю він написав на своїй сторінці в Facebook. 

«Вітаю мешканців Донеччини із ювілеєм області. Щиро бажаю якнайшвидшого повернення загарбаної окупантами частини області до України. А людям – мужньо пройти усі випробування і в мирі будувати на своїй землі добробут та гідне життя», - заявив Жебрівський.

Він нагадав, що 85 років тому – 2 липня 1932 року – було утворено Донецьку (на той час – Сталінську) область. Два тижні обласним центром був Бахмут (Артемівськ), а з 16 липня 1932 центром став Донецьк (Сталіне). У 1938 році область було розділено на Донецьку і Луганську (тоді – Ворошиловградську). 

Так, згідно із Законом «Про адміністративно-територіальний поділ України», ухваленим Центральною Радою 6 березня 1918 року, територія УНР поділялася на землі, волості та громади. Території нинішньої Донецької області мали входити до Азовської землі, Половецької землі та Донеччини. Однак цей закон так і не був втілений у життя. За Гетьманату Скоропадського Українська Держава повернула адміністративний устрій Російської імперії з поділом на губернії. 

«Адміністративний устрій – це поняття змінне і має свої причини та часові рамки. Воно є фактом доконаним і є елементом історії нашої країни, історії кожного із нас», - підкреслив очільник області.

Міністр екології та природних ресурсів  України Остап Семерак, який сьогодні приїхав на Донеччину, також написав про урочистості  в регіоні і розмістив відеозапис святкового заходу, яке почалося в місті Бахмуті - першої столиці Донецької області. https://www.facebook.com/os.semerak?fref=ts

«Сьогодні 85 річчя Донецької області. Святкування з головою ОДА Павлом Жебрівським розпочали в м. Бахмут. Старовинне козацьке місто і перша столиця області. Українська пісня та Державні прапори. Гімн України величаво звучав на бульварі Сталеварів. Слава Україні!», - написав міністр і опублікував відеозапис святкового заходу в Бахмуті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-