В Одесі розпочалося святкування Дня ВМС

В Одесі розпочалося святкування Дня ВМС

Фото
Укрінформ
Тисячі одеситів і гостей міста відзначають сьогодні спільно з військовими моряками 25-річчя Військово-морських сил України.

Біля причалів морвокзалу з нагоди Дня ВМС вишикувалась лінійка бойових кораблів, яку очолює флагманський фрегат "Гетьман Сагайдачний", а на березі - зразки військової техніки, артилерійські установки і гармати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогорічне відзначення Військово-морських сил України особливе для військових моряків та всього українського суспільства. 2017-й оголошено роком ВМС, він став переломним роком у розвитку флоту, який зараз отримує необхідні фінансові та матеріальні ресурси, завершуються системні ремонти і модернізація бойових кораблів та катерів, флот поповнили чотири нові броньовані артилерійські катери. Четвертий рік наш флот боронить Україну з морського напрямку та в зоні АТО", - сказав журналістам командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко.

Для участі в урочистій церемонії підняття прапора Військово-морських сил України до Одеси прибув начальник Генштабу Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко, інші генерали та офіцери.

Після підняття прапора ВМС та інших стягів на щоглах флагманського та інших кораблів начальник Генштабу Муженко, адмірал Воронченко та інші офіцери вийшли на військовому катері в море. В акваторії Одеського порту під звуки рушничного залпу відбувся урочистий спуск на воду вінків у пам'ять про загиблих військових моряків.

На морвокзалі, поряд з бойовими кораблями, теж відбулося вшанування пам'яті 38 воїнів, що віддали життя в боях за незалежність і суверенітет України - моряки та родичі загиблих запалили 38 лампадок.

Крім того, у рамках відзначення Дня ВМС України в небі над морською гаванню відбулося авіашоу, в якому брали участь пілоти аероклубу. Одесити та гості міста також мали змогу спостерігати за стрибками в море з борту Мі-14 груп парашутистів з Державним Прапором України та прапором ВМС.

Паралельно на базі Чорноморського яхт-клубу розпочинається церемонія відкриття двох видовищних заходів - відкритої вітрильної регати на Кубок командувача ВМС та "Велопробігу в тільняшках".

Тим часом на морвокзалі проходить презентація навчальних закладів Військово-морських сил ЗС України - майбутні військові моряки демонструють зразки майстер-класів на військово-морську тематику.

Водночас на морвокзалі готуються до урочистого відзначення та вшанування бойових подвигів військових моряків, у заході візьмуть участь генерал Муженко та адмірал Воронченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-