АТО: Мар'їнку 3,5 години обстрілювала ствольна артилерія

АТО: Мар'їнку 3,5 години обстрілювала ствольна артилерія

Карта
Укрінформ
Минулої доби бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях військових у зоні АТО, при цьому 11 обстрілів були здійснені з важкого озброєння.

Про це на брифінгу в суботу сказав речник Міністерства оборони з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Донецький напрямок, Світлодарська дуга, бойові дії там розгорнулись увечері між 20:00 та 23:00 годинами. Противник застосував легке озброєння, міномети та бронетехніку, причому вогонь вівся з двох різних напрямків, було випущено 25 мін», - сказав Лисенко. 

Він зазначив, що на Горлівському периметрі противник вчора вранці порушив режим тиші у Верхньоторецькому, а увечері окупанти здійснили три обстріли українських позицій у Зайцевому, під час кожного з них була застосована бронетехніка. Що стосується фронту Кам'янка - Авдіївка - позиція «Шахта Бутівка», то у першій половині дня противник обмежився короткими провокаціями із застосуванням стрілецької зброї, а близько полудня поблизу Кам'янки почався мінометний обстріл, який тривав майже дві години. Ближче до вечора ситуація загострилась, і противник посилив мінометний вогонь та увів у дію танки. Ворожі обстріли тривали до пізнього вечора, тож українські війська мусили відкривати вогонь у відповідь. 

Читайте також: Сили АТО не дали бойовикам захопити нові позиції поблизу Кам'янки

«Агресивні дії окупантів свідчать про те, що противник намагався посунути лінію фронту на схід, але ці спроби традиційно зазнали фіаско. В Донецькому аеропорту вчора бойові дії не велись, всього минулої доби на Донецькому напрямку сталось 17 ворожих обстрілів, 5 із них з важкого озброєння», - наголосив Лисенко.

Він також зазначив, що на Луганському напрямку вчора було зафіксовано лише один ворожий обстріл, інцидент стався у Новоолександрівці Попаснянського району, там противник застосував снайперське озброєння. 

«Маріупольський напрямок, Мар'їнський район, тут дочекавшись вечірніх сутінків противник відкрив вогонь з мінометів по Красногорівці та Мар'їнці. Після 23 години ворог також, увів у дію ствольну артилерію, всього протягом 3,5 годин по наших позиціях було випущено понад 50 мін та снарядів. Є влучання і в житлові квартали», - сказав Лисенко.

Він додав, що українські війська вимушені вести вогонь у відповідь. 

«У Північній частинні Волноваського району вчора бойові дії не велися. На ділянці фронту Павлопіль-Широкине, як і раніше, залишається неспокійно у Водяному та Широкиному, де відбулись мінометні обстріли. Також окупанти здійснили кілька провокацій із застосуванням легкого озброєння, здебільшого вони стались під час сутінків або в темну пору доби. Всього вчора на Маріупольському напрямку зафіксовано 17 ворожих обстрілів, 6 із них з важкого озброєння», - наголосив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-