"Хлібне перемир'я" на Донбасі не працює - Хуг

Укрінформ
Режим повного припинення вогню на окремих територіях Луганської і Донецької областей так і не відбувся, попри досягнуті в Мінську домовленості про встановлення так званого хлібного перемир'я.

Про це сказав у п'ятницю на брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, що навіть минулого тижня, коли спостерігалося зниження рівня насильства, режим припинення вогню не дотримується", - сказав Хуг

Він також нагадав, що це не вперше порушуються домовленості про режим "тиші", і до сьогодні всі спроби між сторонами досягти припинення вогню на тривалий час так і не вдалися. 

"Поновлення зобов'язань щодо припинення вогню на кшталт тих, що ми чули у рамках хлібного перемир'я, в кращому випадку призводила до часткового режиму припинення вогню і завжди на дуже короткий період", - зазначив Хуг. 

За його словами, нетривалість дотримання миру стається через декілька причин, серед яких, зокрема, брак політичної волі, низький рівень керування і контролю. 

Як повідомляв Укрінформ, Тристороння контактна група щодо Донбасу погодила режим повного припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення на період збору врожаю - з 24 червня по 31 серпня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-