Доба в АТО: бойовики гатять з мінометів, артилерії і танків

Доба в АТО: бойовики гатять з мінометів, артилерії і танків

Укрінформ
Упродовж минулої доби російсько-терористичні бандформування 22 рази обстрілювали позиції ЗСУ вздовж усієї лінії зіткнення, застосовувалася важка артилерія та інші засоби ураження, заборонені Мінськими угодами. 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Донецькому напрямку проросійські бандформування майже не припиняли вогонь, нараховано 12 обстрілів. Надзвичайно складною ситуація була на ділянці лінії зіткнення "Авдіївка - Кам'янка", де бойовики активно обстрілювали українські позиції не лише з піхотного озброєння, але й щільно накривали їх з мінометів, 122-мм артилерійських систем і танків. Деякі ворожі обстріли тривали по кілька годин і характеризувались надзвичайно високою інтенсивністю.

Окрім того, на цьому ж напрямку пізно ввечері під обстріл противника потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі. Там окупанти застосовували 120-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю.

На Приморському напрямку вдень було спокійно - найманці порушували перемир'я лише за темної пори доби. Так, під вогнем противника опинились оборонні укріплення ЗСУ в районі Водяного, Гнутового, Талаківки та Павлополя. Там окупанти озброєння калібром понад 100 мм не застосовували і відкривали по українських воїнах вогонь здебільшого з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зранку та вдень порушень зафіксовано не було. Однак противник не зміг дотриматись умов припинення вогню і вже пізно ввечері випустив по кілька мін з мінометів калібру 82 мм по позиціях сил АТО в районі Щастя та Попасної. Окрім того, поблизу Попасної ворог бив з зенітної установки та стрілецької зброї.

На жаль, не минулось вчора без втрат, додали у штабі. В результаті обстрілів один український воїн загинув, четверо бійців сил АТО зазнали поранень. Ще двоє військовослужбовців в ході бойових дій отримали бойові травмування.

Під час окремих бойових епізодів, щоб подавити вогневі засоби, українські військовослужбовців були змушені кілька разів відкривати вогонь на ураження. При цьому підрозділи сил АТО використовували виключно озброєння, яке не суперечить вимогам Мінських угод, наголосили у штабі.

Фото: Ден Леві/РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-