Кібератака паралізувала роботу багатьох підприємств та установ Чернігівщини

Кібератака паралізувала роботу багатьох підприємств та установ Чернігівщини

Укрінформ
Масштабна кібератака, що накрила Україну, на Чернігівщині паралізувала сайти і роботу багатьох підприємств та установ.

По це інформують соцмережі та місцеві інтернет-видання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Чернігові не працюють сайти "Чернігівобленерго", "Чернігівгазу", "Облтеплокомуненерго" та "Укрпошти". Всі відділення "Ощадбанку" в  місті також не працюють". "Нова пошта теж стоїть", - діляться користувачі мережі Facebook.

Є інформація, що по місту не функціонують термінали "Приватбанку", після15-ї години була паралізована робота кас "Епіцентру" та радіоприладного заводу "ЧеЗаРа".

Зазнав вірусного "удару" і сайт головного управління Національної поліції в Чернігівській області - там відкривається лише текст. Щоправда, в секторі комунікації нічого не хочуть коментувати, аби "не наводити жах на населення". Єдине, на що спромоглися - це розмістити у Facebook профілактичну інструкцію від кіберполіції, яка розповідає, що робити в разі хакерської атаки.

"Насамперед, необхідно негайно від'єднати комп'ютери від Інтернету та внутрішньої мережі", - зазначається в інструкції.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

За інформацією ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

За даними речника Нацполіції Ярослава Тракала, на цей час до кіберполіції надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-