Поліція знайшла вбитою шестирічну дівчинку, яку понад тиждень шукали на Донеччині

Поліція знайшла вбитою шестирічну дівчинку, яку понад тиждень шукали на Донеччині

Відео
Укрінформ
У Донецькій області після 8-денних пошуків зниклої 6-річної дівчинки Аліни Васютиної з міста Гірник поліція виявила її вбитою.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

"Зникла у Гірнику 6-річна Аліна була вбита. У результаті цілодобової восьмиденної комплексної спецоперації із пошуків дівчинки та осіб, які могли бути причетними до її зникнення, правоохоронцями встановлений та затриманий 33-річний чоловік. Тіло дитини правоохоронці виявили у підвалі покинутого приватного будинку", - йдеться у повідомленні.

Заступник голови Нацполіції України – начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін розповів, що тіло дівчинки правоохоронці виявили вчора ввечері.

"Визначений ряд слідчих дій, який буде проводитися вже сьогодні. На ряд питань відповість слідство, а крапку поставить суд. Десь є провина і соціальних служб, які недогледіли, що в таких жахливих умовах мешкали діти. Недогледіли сусіди, які жили поруч. Кожен відповість за свої вчинки, хто – перед законом, хто – перед Богом", - відзначив Аброськін.

В поліції нагадали, що 19 червня близько 14.00 6-річна Аліна пішла в магазин за морозивом та додому не повернулася. Батьки повідомили про її зникнення тільки о 21.00. Покровський відділ поліції одразу був піднятий по тривозі. Наступного ранку на місці був розгорнутий оперативний штаб. Пошуки Аліни не припинялися ані на мить. До операції були задіяні 200 співробітників поліції зі всієї області, кінологи, співробітники ДСНС, нацгвардійці, місцева влада, комунальники, звичайні мешканці. Правоохоронці обходили кожну домівку, опитували кожного мешканця, прочісували кожен сантиметр території міста. Обстежували шахти, водойми, шурфи, дачні ділянки, покинуті будівлі.

Проте Аброськін у своєму пості на Facebook закликав громаду активніше допомагати правоохоронцям у таких випадках. "Ще раз наголошую, поки ми будемо мовчки спостерігати, гинутимуть наші діти. Сьогодні шестирічна Аліна Васютіна, але завтра може бути інша дитина, тільки чия донька? (...) Ми вісім діб шукали нашу шестирічну Аліну, крім активної допомоги міського голови Сергія Володимировича Коваленка, 5-10 шахтарів, які долучилися до нас по наказу директора шахти, та деяких груп волонтерів, з місцевих нам майже ніхто не допомагав у пошуках, лише перешушукувалися, що ми шукаємо доньку високопосадовця. Тільки на восьму добу, коли ми знайшли труп дитини, стали збиратися люди. У мене питання, де ви були раніше? Чи це не стосувалося вас, тому байдуже? Чому ви всі спостерігали, що дитина живе в наджахливих умовах та збирає металеві банки аби купити собі їжу?" - написав керівник Донецької поліції.

Аброськін також наголосив на необхідності законодавчо посилити відповідальність за злочини проти малолітніх осіб і як приклад навів американський досвід. "Вночі негідник-вбивця Аліни мені розповів, що дівчинка опиралася та загрожувала йому мамою. Смерть дитини була страшною. Вже повертаючись вночі з Гірника, я згадав, як в Америці в Нью-Джерсі піднявся весь штат, коли покидьок вбив семилітню Меган, а потім знущався з неї. Тоді всі громадяни об'єдналися з вимогою до держави захистити дітей. Був прийнятий закон, що посилював покарання за злочини проти малолітніх. Назвали його "закон Меган", на ім'я вбитої та згвалтованої дівчинки. Чим життя американських дітей дорожче за наших? Поки ми не посилимо закон по відношенню до цих покидьків, ситуація не зміниться. Сьогодні поглумилися над шестирічною Аліною Васютіною, але хто завтра наступний, чия донька?" - написав Аброськін.

За його словами наразі у Верховній Раді опрацьовується законопроект про впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього. Заступник голови Нацполіції України – начальник ГУНП в Донецькій області закликав швидше прийняти рішення щодо цього законопроекту, бо "відлік іде на дитячі життя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-