Львів заборгував Червонограду майже 160 тисяч

Львів заборгував Червонограду майже 160 тисяч "сміттєвих"

Укрінформ
Львівська міськрада не розрахувалася за 140 тонн львівського сміття, яке було прийнято на полігон у Червонограді у травні. Субвенція у 159 тис. грн від Львова мала надійти на початку червня, але не надійшла досі.

Про це з посиланням на міського голову Червонограда пишуть місцеві ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За рішенням обласної комісії ТЕБ і НС нам доведені норми прийому сміття. Ми виконуємо усі зобов’язання, які на нас покладені. Щодо розрахунків за травень, перевізники розрахувалися, а субвенції з Львова станом на сьогоднішній ранок не було»,- зазначив міський голова Червонограда Андрій Залівський.

За його словами, відповідно до угоди з Львовом, розрахунки мали відбуватися упродовж п’яти перших днів місяця – до 5 червня. 8 червня червоноградці підготували листа до ЛМР, в якому зазначено: якщо до 25 червня коштів не буде, угоду розірвуть і приймати сміття не будуть. 26 червня мер зробив публічну заяву щодо цього на скайп-нараді.

Міський голова Червонограда нагадав, що згідно із меморандумом місто погодилося протягом двох років приймати щодня по 10 тонн львівського сміття. Водночас, за рішенням обласної комісії ТЕБ і НС зараз Червоноград має прийняти 600 тонн упродовж 20 днів – по 30 тонн щодня.

Як зазначив Залівський, мiська влада Львова й особисто мер постiйно переконували, що сортувати смiття невигiдно, закрити звалище у Грибовичах неможливо, рекультивувати його захмарно дорого, збудувати новий полiгон - нереально, а знайти iнвестора для смiттєпереробного заводу - взагалi з областi фантастики. А усi, хто й пропонував свої послуги, мовляв, вимагав кабальнi тарифи для львiв'ян, про яких так дбають чиновники.

Насправдi, виявляється, сортувати вiдходи, збудувати сучасний полiгон, знайти iнвестора для смiттєпереробки та спосiб рекультивацiї старого звалища можливо. I це на власному прикладi доводить Червоноград, у якому не лише зробили усе те, що для Андрiя Садового було неможливим, а тепер ще й приймають смiття зi Львова.

У Червоноградi збудували перший в Українi справжнiй полiгон для ТПВ i, виглядає, першими розпочнуть зведення смiттєпереробного комплексу на базi спалювального заводу.

Бiльше як 10 рокiв тому керiвництво Червонограда прийняло  управлiнське рiшення - почати будiвництво сучасного звалища для смiття. Роки напруженої роботи, i у 2012 роцi першу чергу полiгону з усiма найнеобхiднiшими об'єктами iнфраструктури запустили. У квiтнi цього року вдалося здати в експлуатацiю i цiлий комплекс, який наразi не має аналогiв в Українi. Командi мiського голови,  вдалося залучити iнвестора з американсько-китайської компанiї. Меморандум вже пiдписано, у червнi планується перший транш коштiв, а через чотири роки у Червоноградi мають завершити будiвництво смiттєспалювального заводу за аналогом пiдприємства у польському Бiлостоцi з дотриманням всiх стандартiв екологiї та вимог ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-