У розвитку Карпатського регіону зацікавлені вісім держав - Парубій

У розвитку Карпатського регіону зацікавлені вісім держав - Парубій

Укрінформ
Вісім держав, серед яких і Україна, зацікавлені у розвитку Карпатського регіону. Активна регіональна співпраця і закордонний досвід дадуть поштовх цьому розвитку і перспективу для усіх мешканців регіону.

Про це заявив у суботу Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час дискусії на ІІ Форумі місцевого розвитку у Трускавці, повідомляє прес-служба Форуму.

"Карпатський регіон – унікальний. Він практично в центрі для Європи, розтягується на 1,5 тис. км та охоплює вісім держав, які, як і Україна, зацікавлені в його розвитку", – сказав Парубій.

Спікер парламенту зазначив, що наразі Карпатський регіон України має багато труднощів в інфраструктурі, економіці, і центральна влада під час зустрічей із головами місцевих рад шукає шляхи вирішення проблем. Напрацювання макрорегіональної стратегії дозволить Карпатам стати перспективою і шансом для його мешканців. 

"Тим паче ми маємо позитивні приклади. Така регіональна стратегія була реалізована в Альпах, у Балтійських країнах. Тож цей досвід ми маємо поширити і використати у нашому регіоні", – наголосив Андрій Парубій.

Форум місцевого розвитку проходить 23-25 червня у Трускавці на Львівщині. Його організаторами є Львівська обласна рада, Асоціація місцевих рад "Ради Львівщини" та "Єврорегіон Карпати-Україна". Основними темами триденного Форуму є розвиток Карпатського регіону, децентралізаційні процеси, транскордонна співпраця та енергоефективність.

Фото: ld-forum.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-