Депутати Європарламенту та представники дипмісій на КПВВ «Майорське» поспілкувалися з жителями з окупованих територій

Депутати Європарламенту та представники дипмісій на КПВВ «Майорське» поспілкувалися з жителями з окупованих територій

Укрінформ
В Донецькій області депутати Європарламенту та представники дипломатичних місій на КПВВ «Майорське» поспілкувалися з жителями, в тому числі, з окупованих територій.

Про це у п’ятницю повідомила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Окрім безпековоі теми, європейські колеги приділили увагу гуманітарній проблематиці, побували на КПВВ " Майорське", де поспілкувалися, в тому числі, і з жителями з окупованих територій. Для мене особисто важливо, що КПВВ в побутовому плані вдосконалено, тут щодня в пішоходній черзі проходить біля 10 тисяч громадян і біля 1200 автомобілів», - написала віце-спікер.

Вона підкреслила, що нарешті на КПВВ почали роздавати українські газети, правда, газет катастрофічно не вистачає, і дуже потрібні спеціальні інформаційні брошури, які тут «розходяться, як гарячі пиріжки».

«Нарешті працює українське радіо, є інформація про умови навчання дітей з окупованих територій в українських вузах. Також європейці ознайомилися з реалізацією культурних проектів, які підтримує ЄС, зокрема, бібліотеку в Луганській області, об'єкти водопостачання», - додала Геращенко.

Вона нагадала, що члени Європарламенту Петрас Аустрявічус і Анна Фотига сьогодні разом з послами Словенії в Україні пані Наташею Прах, Хорватії Томіславом Відошевичем, Португалії Марієй Крістіной Ди Алмейдой разом з народним депутатом Марією Іновою відвідали Донбас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-