«Беспрєдєл» у Шосткинській тюрьмі: загиблому залишалося відсидіти півроку

«Беспрєдєл» у Шосткинській тюрьмі: загиблому залишалося відсидіти півроку

Укрінформ
Під час масової бійки у Шосткинській виправній колонії Сумської області від отриманих трамв помер засуджений за вбивство на 14 років один з ув’язнених.

Про це під час брифінгу у п’ятницю, 23 червня, повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Сергій Вакула.

"Вночі близько 4.00 засуджені з одного барака - приблизно 30 осіб - розкрили замки, увірвалися в сусідній барак. Там група побила чотирьох засуджених. Один загинув, двоє ув'язнених були госпіталізовані", - розповів Вакула.

За його словами, загиблий відбував термін за вбивство і в грудні цього року повинен був звільнитися.

Наразі ведеться розслідування, кримінальне провадження відкрито за статтею "Нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть".

Як вдалося дізнатися кореспонденту Укрінформу, за грати загиблий потрапив через вчинену ним бійку із своїм односельцем.

"Я віз їх разом із Сум до селища Жовтневого (зараз – Миколаївка) Білопільського району. У маршрутці між ними виникла сварка, і неподалік від кінцевої зупинки вони вийшли з’ясовувати стосунки. Повертаючись назад, побачив на узбіччі людину, яка на подавала знаків життя. Поруч був і його супутник. Кажуть, під час суперечки він наступив своєму опоненту ногою на горло. Висадив пасажирів, дочекався працівників міліції і пішов давати свідчення”, - згадав події 14-річної давнини водій маршруту "Суми-Жовтневе” Володимир Кендюшенко.

Наразі правоохоронці з’ясовують, що ж насправді стало причиною заворушення у Шосткинській колонії. Однією з версій є недотримання загиблим  „правил”, які, за  неписаним "кодексом" ВТК, мають дотримуватися всі ті, хто там утримується.

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині, у Шосткинській виправній колонії, сталася масова бійка ув'язнених. Внаслідок один із чотирьох травмованих помер, двох госпіталізовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-